
Moldrok: Bæ, bæ, bærekraft
Mindre av dette: Norsk sauehold produserer like mye menneskemat fra sau, som det blir brukt menneskemat i kraftfôr og melkeerstatning. Reduserer vi kraftfôret, bedrer utnyttinga av grôvforet samt sørger for at søya får et passe antall lam slik at vi kan bruke mindre melkeerstatning, er det fullt mulig å legge opp produksjonen slik at proteinutbyttet heller blir positivt.Foto: Istock / PeopleImages
Sauenæringa påstår at den produserer proteiner på gress og utmark. Det er en sannhet med store modifikasjoner.
Jostein Røyseland, frilansjournalist
Snakker jeg med rådgivningstjenesten, handler det ofte om produksjon og økonomi. Om flere lam, tyngre lam og mer bruk av gjødsel, kraftfôr og melkeerstatning.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Sjå korleis du bytar passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.