I Hordaland kan nye gardbrukere få gode råd av erfarne bønder.

I Hordaland kan nye gardbrukere få gode råd av erfarne bønder.

I Hordaland kan nye gardbrukere få gode råd av erfarne bønder. Og de som allerede driver gard, kan få nye kollegaer i nærheten. Både nye og erfarne kan ha nytte av det nye fadderprosjektet til Fylkesmannens landbruksavdeling.

 

På denne måte legger landbruksavdelinga til rette for mer trivsel, bedre kompetanse og tettere fagmiljø. Det kan bli mer samarbeid om sauesanking, høsting, avløsing, innkjøp av driftsmidler og mye mer. Et forprosjekt har vært i gang i deler av fylket, og nå blir dette et tilbud i hele fylket.

 

Nye brukere kan ta kontakt med prosjektlederen direkte, for å melde seg inn i prosjektet. Bønder som har lyst til å være med og styrke næringa der de bor, kan også ta kontakt. Det er ingen fast søknadsfrist, men ta gjerne kontakt innen slutten av måneden.

 

Landbruksavdelinga tenker seg at 15 timer hjelp i året kan være passelig, og fadderne vil få ei lønn på 250 kroner timen. Det kan også være snakk om at en nybegynner kan ha flere faddere. Mange landbruksorganisasjoner i fylket vil være med og hjelpe til.

 

Mer om fadderordningen finner en på www.landskapidrift.no.

 

Informasjon fra landbruksavdelinga hos Fylkesmannen i Hordaland.