BN+Liv i leiren (sanden): Fagleiar grovfôr hjå NLR Sør, Odd Ingebret Paulsen t.v., og bonde Ansgar Solheim, konstaterer at det er gang i toradsbyggen Fairytale. Åkeren vart sådd 15. april, og frøet har fått den avgjerande fukta til å spira. Nå følgjer røtene fukta nedover i sandjorda, og kornet er litt mindre sårbart for tørke.

Liv i leiren (sanden): Fagleiar grovfôr hjå NLR Sør, Odd Ingebret Paulsen t.v., og bonde Ansgar Solheim, konstaterer at det er gang i toradsbyggen Fairytale. Åkeren vart sådd 15. april, og frøet har fått den avgjerande fukta til å spira. Nå følgjer røtene fukta nedover i sandjorda, og kornet er litt mindre sårbart for tørke.


Våren har langt frå vore perfekt i Rogaland, men det kan likevel laga seg. Ansgar Solheim har både roer, raigrasgrønfôr, beite og bygg på garden.Sjur Håland


​Bondevennen gjorde opp status for våronna rett før varmen kom, ein av dei aller siste dagane i april. Dagen baud på ni fattige grader, regndropar i lufta og frisk bris frå sør. Ansgar Solheim er bonde på Bore i Klepp. Her har 29 kyr på 27 mål jafsa i seg friskt gras i ei heil veke allereie.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: