Matstreif gjekk føre seg i Oslo fredag 12. og laurdag 13. september.

Heile 220 produsentar hadde pakka varene i bilane sine og teke turen til hovudstaden.

Liv Kristin Sola

Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen vart forvandla til livlege marknadsplassar med eksklusive varer, smakfult presentert og levert med stolthet og kunnskap.

Produsentar frå heile landet var fordelt utover området. Ei god blanding av lukter, smakar og spennande synsinntrykk møtte nyfikne forbrukarar og turistar. Eit godt utval av «Smaken av Norge».

Sydande marknadsliv når lokale produsentar møtte urbane forbrukarar på Matstreif i Oslo

Sydande marknadsliv når lokale produsentar møtte urbane forbrukarar på Matstreif i Oslo

Sjølv i flott sommarver var elgburgarane til Ole Martin svært populære.

Sjølv i flott sommarver var elgburgarane til Ole Martin svært populære.

Fleire freista med nyplukka eple, smakfult presentert…..

Fleire freista med nyplukka eple, smakfult presentert…..

…. eller bugnande grønsaksbord med haustens avlingar frå Austlid frilandsgartneri.

…. eller bugnande grønsaksbord med haustens avlingar frå Austlid frilandsgartneri.

Bringebær i fast og flytande form

Bringebær i fast og flytande form

Bringebær i fast og flytande form

Bringebær i fast og flytande form

Turid Skjervheim og Signe Karin Kvamsøy frå bedrifta Haust i Hardanger, sel eple i alle smakar og variantar; ferske, tørka, sylta og chutney. Dei ferske epla er mest for fine til å etast. – Forbrukarane er bevisste, dei veit kva dei vil ha, seier Turid.

Turid Skjervheim og Signe Karin Kvamsøy frå bedrifta Haust i Hardanger, sel eple i alle smakar og variantar; ferske, tørka, sylta og chutney. Dei ferske epla er mest for fine til å etast. – Forbrukarane er bevisste, dei veit kva dei vil ha, seier Turid.

DSC_0885

DSC_0869

DSC_0867

Plommer; faste i flytande lake eller flytande saus til dessert eller kake.

Plommer; faste i flytande lake eller flytande saus til dessert eller kake.

- Me liker ikkje å kasta mat. Då me vart klar over at det vart kasta store mengda frukt kvar sesong, måtte me gjera noko med det, seier Guro frå bedrifta Innigo.

– Me liker ikkje å kasta mat. Då me vart klar over at det vart kasta store mengda frukt kvar sesong, måtte me gjera noko med det, seier Guro frå bedrifta Innigo.

Ein forretningside vart fødd og «Frukt med skjønnhetsfeil» vart til bedrifta Innigo.

Ein forretningside vart fødd og «Frukt med skjønnhetsfeil» vart til bedrifta Innigo.

Frukt som ikkje er salsvare vert no selt som foredla, eksklusiv vare til bevisste forbrukarar på Bondens Marknad.

Frukt som ikkje er salsvare vert no selt som foredla, eksklusiv vare til bevisste forbrukarar på Bondens Marknad.

«Fars Solbærsaft», eit konsept som skapte lange køar framfor teltet til Helge Hvoslef.

«Fars Solbærsaft», eit konsept som skapte lange køar framfor teltet til Helge Hvoslef.

Økologiske solbær, med eller utan sukker, i ei særprega innpakking.

Økologiske solbær, med eller utan sukker, i ei særprega innpakking.