• Tradisjonen tro ble kurset offisielt åpnet av en «ordfører», i år Torulv Time / Reinert Kverneland

– Vi overnatter på flatseng, spiser masse mat, går på kurs, er sosiale og finner venner vi enda ikke hadde møtt. 

Jane Brit Sande
Alle foto: 4H Rogaland

Slik oppsummerer Katrine Sægrov, organisasjonsrådgiver i 4H Rogaland, det årlige storkurset som gikk av stabelen forrige helg.  390 ungdommer og 80 voksne var samlet på Orstadhuset. Storkurset er en årlig begivenhet for 4H-ere fra 12-18 år fra hele fylket, 34 av 36 4H-klubbar i fylket var representert. Arrangørar i år var de fem 4H-klubbene i Klepp og Time kommune.

Kurs for alle

4H-erane kunen velge mellom 25 forskjellige kurs denne helga, og spekteret var vidt, det var dans, turn, matlaging, kakepynting, gardsbesøk, kalvemønstring, slakting, og det ene med det andre.

– Sjokoladeverkstedet var mest populært i år, men det var bare seks plasser, så det ble veldig fort fullt. Ellers var både kakebaking og slaktekurset populære aktiviteter, forteller Sægrov.

Særlig ett av kursene kan overraske.

– Mange kan bli overraseket når de ser at vi har slakting på timeplanen. Men dette går veldig fint. Vi synes det er viktig at deltakerne forstår at det  ikke bare er kos og klapp, men at det er produksjonsdyr, og det er her maten kommer fra, sier hun.

Hele dagen, lørdag, går med til kursene. Deltakerne er i sving i mange timer.

– Evalueringene fra helgen er allerede begynt å komme inn til oss. Arrangementskomiteenfår mye skryt for et gjennomtenkt og godt organisert opplegg. Vi er veldig glad for de instruktrene som stiller opp for oss. Vi er helt avhenigige av at de er velvillige.

Mange mette mager

Nærmere 500 mager skulle mettes denne helgen.

– Vi har fokus på mat, god mat, og vi gjør alt vi kan for å tilrettelegge for de som er plaget med forskjellige matallergier. Dette har vi fått gode tilbakemeldinger på, forteller Sægrov.

Mye kjekt i vente

4H har flere årlige arrangement, og ett av disse er den årlige landsleiren. I 2018 finner den veien til Rogaland, og leiren varer ei uke. Det er venta opp mot 2000 deltakere.

– Vi gleder oss veldig. Det blir spennnande, seier Sægrov.