BN+

Nam. nam: Løk, kvitløk, brokkoli, squash, rødbeter, knutekål.
Kva skal me ha til middag i dag? Eg tek ein runde i hagen med korg og kniv. Ferske grønsaker, nye poteter og nyplukka bondebønner er så godt at det utgjer minst tre fjerdedelar av maten på tallerkenen.
Raskt å laga til er det også. Små, nyhausta grønsaker treng nemleg ikkje lange tida i omnen/gryta/panna.
Dei fyrste raudbetane kokar eg ikkje ein gong: Eg vaskar, skreller, skjer opp i tynne skiver. Knallgodt på brødskiva med leverpostei. Eller rasp dei, bland gjerne med gulrot og/eller eple og dryp over litt appelsinsaft.
Knutekål tykkjer eg også er best rå, oppskåren. Kjenner du ikkje knutekål? Dei smakar som ein mellomting av nepe og kålrot.
Den fyrste spisskålen likar eg best smørdampa.

Vil du lese denne og andre artiklar på nett?
LES BONDEVENNEN DIGITALT FRÅ 60,-


Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.



Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka:
Share This