Matfatet:Sau i grasrik skredmark i Kvanndalen. Foto: Yngve Rekdal
KRONIKK:
Mykje fôr i Vossafjell
Berre ei levande beitenæring kan halde utmarksbeite og kulturlandskap i hevd. Og skal ein få mest mogleg att frå utmarka, ja då er det viktig å bruke dei beste beita.
Yngve Rekdal og Michael Angeloff, Nibio
Eit berekraftig landbruk må byggje på bruk av lokale ressursar. Det er lite av jordbruksareal i landet vårt, berre 3,5 prosent. Om lag slik er det òg i Voss herad. Men kommunen har vide utmarksareal der det kan haustast fôr – og denne ressursen er i aktiv bruk.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.