BN+

Matfatet:Sau i grasrik skredmark i Kvanndalen. Foto: Yngve Rekdal



KRONIKK:

Mykje fôr i Vossafjell



Berre ei levande beitenæring kan halde utmarksbeite og kulturlandskap i hevd. Og skal ein få mest mogleg att frå utmarka, ja då er det viktig å bruke dei beste beita.


Yngve Rekdal og Michael Angeloff, Nibio


​Eit berekraftig landbruk må byggje på bruk av lokale ressursar. Det er lite av jordbruksareal i landet vårt, berre 3,5 prosent. Om lag slik er det òg i Voss herad. Men kommunen har vide utmarks­areal der det kan haustast fôr – og denne ressursen er i aktiv bruk.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.