BN+

Matfatet:Sau i grasrik skredmark i Kvanndalen. Foto: Yngve Rekdal



KRONIKK:

Mykje fôr i Vossafjell



Berre ei levande beitenæring kan halde utmarksbeite og kulturlandskap i hevd. Og skal ein få mest mogleg att frå utmarka, ja då er det viktig å bruke dei beste beita.


Yngve Rekdal og Michael Angeloff, Nibio


​Eit berekraftig landbruk må byggje på bruk av lokale ressursar. Det er lite av jordbruksareal i landet vårt, berre 3,5 prosent. Om lag slik er det òg i Voss herad. Men kommunen har vide utmarks­areal der det kan haustast fôr – og denne ressursen er i aktiv bruk.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Sjå korleis du bytar passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.