BN+Fleire «norsketarianarar»: Forbrukarane oppfattar norsk kjøt som sunt, reint, godt, trygt og tradisjonsrikt. Det er blant grunnane til at råda om å eta mindre kjøt og meir grønsaker ikkje blir følgt. Foto: Istock / Bogdan Kurylo

Fleire «norsketarianarar»: Forbrukarane oppfattar norsk kjøt som sunt, reint, godt, trygt og tradisjonsrikt. Det er blant grunnane til at råda om å eta mindre kjøt og meir grønsaker ikkje blir følgt. Foto: Istock / Bogdan Kurylo

Vegetartrenden stagnerer



Talet på vegetarianarar i Noreg ligg stabilt på to prosent, færre vil redusera kjøtinntaket og tradisjonsmat er i vinden.

– Nå må bonden smi medan jernet er varmt, seier forbruksforskar.


Bothild Å. Nordsletten



​Det skortar ikkje på utfordringar for norske matprodusentar. I ei uroleg verd kan det likevel verka som om vindane er i ferd med å gi husdyrbøndene god bør framover.

Til dømes viser tal frå fjorårets Ipsos-undersøking Spisefakta at stadig færre nordmenn ønskjer å redusera kjøtforbruket. Tala, som nyleg vart omtalt i Morgenbladet, viser at det i 2019 var 29 prosent som ville kutta i kjøtetinga. I 2022 var talet redusert til 24 prosent.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.