
Fleire «norsketarianarar»: Forbrukarane oppfattar norsk kjøt som sunt, reint, godt, trygt og tradisjonsrikt. Det er blant grunnane til at råda om å eta mindre kjøt og meir grønsaker ikkje blir følgt. Foto: Istock / Bogdan Kurylo
Vegetartrenden stagnerer
Talet på vegetarianarar i Noreg ligg stabilt på to prosent, færre vil redusera kjøtinntaket og tradisjonsmat er i vinden.
– Nå må bonden smi medan jernet er varmt, seier forbruksforskar.
Bothild Å. Nordsletten
Det skortar ikkje på utfordringar for norske matprodusentar. I ei uroleg verd kan det likevel verka som om vindane er i ferd med å gi husdyrbøndene god bør framover.
Til dømes viser tal frå fjorårets Ipsos-undersøking Spisefakta at stadig færre nordmenn ønskjer å redusera kjøtforbruket. Tala, som nyleg vart omtalt i Morgenbladet, viser at det i 2019 var 29 prosent som ville kutta i kjøtetinga. I 2022 var talet redusert til 24 prosent.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Sjå korleis du bytar passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.