
Fleire «norsketarianarar»: Forbrukarane oppfattar norsk kjøt som sunt, reint, godt, trygt og tradisjonsrikt. Det er blant grunnane til at råda om å eta mindre kjøt og meir grønsaker ikkje blir følgt. Foto: Istock / Bogdan Kurylo
Vegetartrenden stagnerer
Talet på vegetarianarar i Noreg ligg stabilt på to prosent, færre vil redusera kjøtinntaket og tradisjonsmat er i vinden.
– Nå må bonden smi medan jernet er varmt, seier forbruksforskar.
Bothild Å. Nordsletten
Det skortar ikkje på utfordringar for norske matprodusentar. I ei uroleg verd kan det likevel verka som om vindane er i ferd med å gi husdyrbøndene god bør framover.
Til dømes viser tal frå fjorårets Ipsos-undersøking Spisefakta at stadig færre nordmenn ønskjer å redusera kjøtforbruket. Tala, som nyleg vart omtalt i Morgenbladet, viser at det i 2019 var 29 prosent som ville kutta i kjøtetinga. I 2022 var talet redusert til 24 prosent.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.