BN+Årleg «happening»! Ja, det kunne iallfall fôrpøvetaking gjerne vera for fleire. Slike prøvar gir deg ein god peikepinn på korleis det går i grovfôrproduksjonen din, og i kva grad du har lukkast med proteinnivået, tørkinga og gjæringa. Foto: Torstein Kiserud.

Årleg «happening»! Ja, det kunne iallfall fôrpøvetaking gjerne vera for fleire. Slike prøvar gir deg ein god peikepinn på korleis det går i grovfôrproduksjonen din, og i kva grad du har lukkast med proteinnivået, tørkinga og gjæringa. Foto: Torstein Kiserud.



Mange har stor nytte av fôrprøvane dei tar. Ikkje gløym at fôrprøven ikkje berre er nyttig i fôringa – bruk den også til å evaluere grovfôrdyrkinga di! Her er tre viktige sjekkpunkt du som bonde bør bruka til å vurdera grovfôrproduksjonen din på.



Bård Oliver Gjellestad, NLR


Sjå alltid på proteinnivået i fôret ditt, det kan fortelja deg om gjødslinga di var passeleg. Nå er det berre gjødslinga med nitrogen (N) me vurderer ut frå proteininnhaldet, men til gjengjeld er det dette næringsstoffet me brukar klart mest av og der rett mengde har størst utslag.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.