BN+

Eit varmare land: Meir CO2, ikkje minst frå bruk av olje og gass, har merkeleg nok ikkje vore del av klimamodellane om matproduksjon før dei siste åra.
Samstundes er det ingen tvil om at mengda CO2 i atmos færen har mykje å seia også for viktige vekstar som kveite, ris, mais og soya. Foto: Istock



At meir CO2 i lufta fører til meir plantevekst, er ei
kjend sak i veksthusnæringa. Men kva gjer auken i atmosfæren for matproduksjonen på drivhuset Jorda?



Åsmund Bjørnstad

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.