BN+

Tøff som satsar: Sebastian Schelbred tok over heimegarden i 2017, og bygginga av ammekufjøset starta året etter. – Eg synest han er tøff som satsar, seier far Sigve.

Ei ny tid på garden

Då Sebastian tok over heimegarden, hadde sine eigne planar for drifta. Mjølkekvoten blei seld for å legga pengane i eit ammekufjøs.


Jane Brit Sande


Då far Sigve vart stadig meir plaga av allergiske reaksjonar av å vere i fjøset, var meldinga til sonen Sebastian klar: Viss han ville ta over garden, så måtte det bli no.

Frå mjølk til ammeku

1. januar 2017 tok Sebastian Schelbred over heimegarden på Forsand i Ryfylke. I fjøset stod mjølkekyr og ein saueflokk. Men den unge bonden hadde andre planar for drifta.


– Eg har alltid vore mest interessert i stutane. Ammeku, med framfôring av kalvar og alt som høyrer med, freista, seier Sebastian.


Det gamle mjølkefjøset hadde i tillegg behov for ei oppgradering. Då stod det mellom to ting: Legge pengane i ein større mjølkekvote, og oppgradera det gamle fjøset, eller selje kvoten og investere i ammekufjøs og -besetning? For Sebastian vart valet enkelt.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.