BN+

Flere nye grønne løsninger: – Hadde energien vært “gratis” hadde jeg nok ikke gjort alt dette. Men det er mye som tilsier at energien forblir dyr, sier Jo Pollestad, som er spent på varmegjenvinneren som er siste tilskudd til energimiksen på gården.

Flere veier til lune rom

Den ene har kylling, den andre gris. Begge produksjoner er energikrevende, men Jo Pollestad og Bjørn Ståle Bekkeheien løser energimiksen på ulikt vis.


Frilansjournalist Solfrid Sande


Det er snart ti år siden Jo Pollestad på Nærbø byttet ut naturgass med flisfyring for å varme opp kyllinghusene sine. Før dette var propan en viktig oppvarmingskilde, men siden har han også tatt i bruk flere grønnere energikilder, som vannbåren varme, varmepumpe og solceller. Det aller nyeste er varmegjenvinneren, som skal halvere energiforbruket i det største kyllinghuset. Pollestad håper at denne kan kutte energiforbruket med 100 000 kw timer i året.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.