BN+

Bybonden: – Når du er så bynær, så er det alltid fare for at utbygging kommer i veien og deler opp jorda. Jordvern var det som gjorde meg interessert i politikk.

Folkeopplyseren på Ullandhaug

Som bonde i Stavanger by opplever Kalle Mæland Nilsen stadig konkurranse om jorda han lever av. Derfor er det viktig å dele bondelivet med folk utenfor.


Solfrid Sande, frilansjournalist


Etter en lang vinter går fjøsdøra på Ullandhaug i Stavanger endelig opp, og en etter en kommer kyrne hoppende ut. I år som i fjor er det Sjanett som stikker av med seieren som første-ku ut. Mari’ene, en hel liten flokk oppkalt etter kona til Kalle, kommer seg også ut på bare noen minutter. Etter to pandemi-år er publikum på plass igjen, og gleden stor for de rundt femti fremmøtte. Flere følger med på direkte-streamen på Facebook, og legger inn sine beste tips på vinneren. For bonden Karl Anders Mæland Nilsen - Kalle blant de fleste - handler denne dagen i mai samtidig om noe mer enn yrende beiteslipp.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.