BN+

Mor og datter: – Det blir bare kjekkere og kjekkere etter hvert som jeg lærer. Det har gått fint å jobbe sammen med mamma, men det er hardt arbeid, sier Vivian Bøe, som har startet for fullt i familiegartneriet til moren Helene Bø, i bakgrunnen.

Framtida er rød og rund

De blir færre, og kostnadene tårner seg opp. Likevel har Helene Bø tro på framtida, for på Fogn holder tomatbøndene sammen og finner felles løsninger.


Solfrid Sande, frilansjournalist


For tomatbonden på Søravåg Gartneri på Fogn er det travle dager. Perletomatene og andre sorter henger på rekke etter rekke i de fem drivhusene som dekker tolv mål av gården. Sesongen ser bra ut så langt, med god kvalitet, forteller Helene Bø. For næringen, derimot, har dette året gitt nye utfordringer og store kostnader, ikke minst på grunn av stigende energipriser.


– Det blir nok noen tøffe år framover for oss, men jeg håper det vil endre seg. Jeg ser positivt på framtida. Det må jeg, sier Helene, som har fått med datteren Vivian i driften.


Det gir henne ekstra tro på fremtiden for familiebedriften.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: