BN+Gutta på beite: Ken Rune er fascinert av rasar, og aller best med villsauen, her representert av fire vêrar. Dei er trivelege, hardføre og nyttar beitet godt, lemmer utan hjelp, er haldbare og har fine skinn. Blant anna…

Gutta på beite: Ken Rune er fascinert av rasar, og aller best med villsauen, her representert av fire vêrar. Dei er trivelege, hardføre og nyttar beitet godt, lemmer utan hjelp, er haldbare og har fine skinn. Blant anna… Privat foto.


Ken Rune Birkeland balanserer jobben som dagleg leiar i Dalane Innkjøpslag med gardsdrift og 200 vinterfôra sau. – Skulle eg makse drifta, måtte eg hatt berre NKS. Det har eg ikkje tid til, seier han.


Liv Kristin Sola


Søyene ligg og tygg drøv, og lamma leikar seg på fôrbrettet. Ken Rune Birkeland på Årrestad på Helleland, nærmar seg slutten av lemminga. 150 søyer og 300 lam er status no, sånn omtrent. I tillegg til 50 åringar.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.