BN+

Bygger eget minikraftverk: – Folk må se at de kan skape noe mer på gården, og da må vi se på de ressursene vi har her, sier Torleiv Gåsland i Bjerkreim, som står på steinene like nedenfor dammen på Fossvatn.

Ser lysere på framtida med egen vannkraft

Et minikraftverk på gården kan være det som avgjør om ungdommen vil overta eller ei, mener Torleiv Gåsland. Nå har bjerkreimsbonden etablert sitt eget. Men helt lett var det ikke.


Solfrid Sande, frilansjournalist


Vannet sildrer lett over kanten på Fossvatn og nedover bekken i Bjerkreim. Her bygger Torleiv Gåsland endelig minikraftkraftverket. Han har ventet på gode kraftpriser siden 2011, da han først fikk konsesjon. Gåsland investerer seks millioner for å oppgradere det gamle og utdaterte verket som bestefaren satte opp. Og han tror det vil bety mye for gården økonomisk.


– Det vil styrke gården når vi investerer i framtiden, og gjøre den til en tryggere arbeidsplass for neste generasjon, sier bonden til Bondevennen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: