• Namnet Gjermundnes har namn frå vikingen Kong Gjermund rundt år 1000. Garden var altså kongsgard i vikingetida. Ein periode seinare var garden futesete og danskefuten styrte frå Gjermundnes.

 

Gjermundnes er en av de videregående skolene som opplever sterkest økning i antall søkere som ønsker utdanning i landbruksfag.

Liv Kristin Sola 

Antall søkere til høyrere utdanning som har landbruk og husdyrfag som sitt førstevalg, har økt med 20 prosent fra i fjor. Det viser en oversikt fra samordna opptak.

Naturbruksutdanninga ved de videregående skolene har en økning i søkertall med 16 % (Vg1) fra i fjor. Det utgjør 257 flere elever enn i 2015.

Trendy å være bonde

«Dette viser at ungdom ønsker å være en del av et grønt skifte og ønsker muligheten til å skape seg ehttps://www.bondevennen.no/11702-2/?preview=truen fremtid innenfor landbruket. (…) Vi merker også at det er blitt litt «in» å være bonde. Unge folk er blitt mer opptatt av hvordan vi forvalter jorda, tar vare på dyrene og produserer mat. Det er vi glade for». Slik kommenterer nestleder i bondelaget, Brita Skallerud, den gledelige økningen.

Kilde: www.bondelaget.no 20.04.2016

Populært på Gjermundnes vgs.

En av skolene som har merket en markant økning er Gjermundnes vidaregåande skule i Møre og Romsdal. Skolen er den eneste i fylket som tilbyr studieprogrammet naturbruk og grønn utdanning.

Skulen har plass til 130 elevar. Gjermundnes er den einaste vidaregåande skulen i fylket som har internat, og tar imot elevar frå heile fylket. Internatet huser rundt 70 elever. Skulen tilbyr naturbruksretningene landbruk, anleggsgartner og hest- og hovslagerfag.

Rektor Aadne Runar Haarr, forteller til bondelaget.no, at søkningen til hestetilbudet har vært stabilt over lengre tid, mens økningen i denne omgang er størst til den tradisjonelle landbruksutdanninga.

Serien av bilete er frå i fjor vår, då Bondevennen var på besøk på Gjermundnes vgs.

 

Nettside for landbruksutdanning

Norges Bondelag lanserte høsten 2015 ei ny nettside, www.landbruksutdanning.no Bondelaget ønsker å gi bedre oversikt og økt kunnskap om utdanningsmuligheter og arbeid i landbruket. På siden finner du nyheter og linker til utdanningssteder og arbeidsgivere i landbruket.

 Nettsiden inneholder info og lenker til:
  • Videregående utdanning
  • Fagskole
  • Høgskole og universitet
  • Grunnutdanning for voksne
  • Jobbmuligheter
  • Materiell om utdanning og arbeid

Kilde: www.bondelaget.no

Stikkord denne saka: ,