• Vertskapet, Anne Marie og Erling Søyland (t.h.), fikk en oppmerksomhet fra lederen av Rogaland Bondelag, Ola Andreas Byrkjedal (t.v.).

Anne Marie og Erling Søyland åpnet tunet og fjøset for folk flest. Mye arbeid ligger bak et slikt arrangement, men smil og skryt gir strevet mening.

Jofrid Åsland

– Dette er veldig kjekt for barna, og tar oss tilbake til røttene våre. Perfekt, og veldig kjekke folk, sa Talha Tariq, om arrangementet.

Sammen med kona og sønnen fikk han oppleve ekte gardsliv i strålende solskinn på Figgjo i Sandnes kommune i Rogaland.

– Dette gjør seg ikke av seg selv, sa Ola Andreas Byrkjedal, leder i Rogaland Bondelag.

Han kom til gards for å gi vertskapet en oppmerksomhet fra Bondelaget.

– For en fantastisk dag. Det er et stort dugnadsarbeid som er lagt ned i de lokale bondelaga, og ikke minst av vertskapet som åpner tunet for å vise fram norsk landbruk, sa Byrkjedal.

– Hva har det å si for landbruket å arrangere en slik dag?

– Dette er kunnskapsformidling til folk flest, og utrolig viktig. Skal vi få et sterkere jordvern, må folk forstå hva landbruk betyr, sa lederen av Rogaland Bondelag.

Les også: Opne gardar i heile landet.

Skryt fra publikum

– Det er veldig kekt å se så mange glade folk. Da er alt arbeidet verdt det, sa Anne Marie Søyland.

Sammen med mannen, Erling Søyland, jobber hun fulltid på garden. De har også en ansatt. Drifta er melkeproduksjon og kjøttproduksjon.

– Det er viktig å vise publikum at vi kan åpne dørene. Vi har ingenting å skjule. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk som setter pris på å se melkeproduksjon med robot på nært hold, sa Erling Søyland.

Flere av de besøkende hadde aldri vært på en gård, og sett dyra i sitt rette elemet. Mange ønsket å vise barna hvor maten kommer fra. (Se bildegalleriet over for flere kommentarer fra de besøkende på Figgjo.)

 

Fakta om melkeproduksjon

Fakta om garden og drifta.

 

Stikkord denne saka: ,