bv51_aktuelt1

I tirsdagens utgave av NRK Brennpunkt stilles det spørsmål ved hvor mye kraftfôr norske kyr får, og hvor mye de egentlig får gå ute på beite. (Illustasjonsfoto: Bondevennen)

I kveld stiller NRK Brennpunkt følgende spørsmål: Hva er framtiden for norsk landbruk?

Jofrid Åsland

Seerne vil få møte en bonde som har gitt opp mjølkeproduksjonen fordi garden og areala ikke strakk til. Arne Nes fra Luster i Sogn og Fjordane fikk ikke lønnsomhet i produksjonen, og så ingen muligheter til å satse.

– Hvis utviklingen fortsetter, kan ikke Tine bruke sånne bilder på melkekartongene. De bør heller bruke bilder av en melkerobot og kraftfôrautomat, sier Arne Nes, om bildene av beitende kyr på melkekartongen.

Norge bli sammenlignet med Sveits, som ligner på Norge med sine høye fjell og korte somre. Måten landet satser på fjellbøndene på, blir trukket fram som positivt i dokumentaren fra Brennpunkt.

Bjørn H. Westby, Nes i Akershus forteller også om sin hverdag som satsende bonde. Han driver 820 mål, med både korn, melk og kjøttproduksjon.

– Jeg liker å se kyrne ute. Men økonomisk sett lønner det seg ikke å ha dem ute i det hele tatt, forteller han til Brennpunkt.

Les mer om dokumentaren som kommer i kveld på nrk.no/framtidsbonden. (Ekstern lenke.)

Del gjerne dine synspunkt om dette temaet med oss! Send oss en e-post til: post@bondevennen.no

 

 

Stikkord denne saka: