BN+

VM-laget 2023: F.v. Lars Sønstevoldhaugen, klippar, Sven Reiersen, dommar klipping, Gerhard Håkull, ullhandterar, Stian Espedal, manager, Ruth Jane Rossevatn, ullhandterar, og Åsmund Kringeland, klippar. Ana Leira, dommar ullhandtering, var ikkje til stades på samlinga. Tretti land og rundt seksti deltakarar i innleiande rundar vert til tolv i semifinale og seks i finalen.


To klipparar og to ullhandterarar reiser til The Golden Shears VM i Skottland for å konkurrere med verdas beste utøvarar. Med seg på landslaget har dei to dommarar og ein manager.


Liv Kristin Sola


Lyden av brektande sau er blanda med ein jamn dur frå klippemaskinane. I fjøset til Nils Henry Svalestad på Helleland står 300 sau og ventar på å bli klipt. Og det er ikkje av kven som helst. Det er landslagssamling i saueklipping og sauene på Helleland blir frisert av dei beste klipparane her til lands.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: