Her får "Black Turkey" prisen som Matspire. Foto: Matmerk.

Her får «Black Turkey» prisen som Matspire. Foto: Matmerk.

Årets Matspire ble Homlagarden sin «Black Turkey» under Det Norske Måltids kåringer.

Jofrid Åsland

 

– Når innkjøpsdirektørene i tre av matkjedene er enige om at dette produktet treffer både trender, tidsånd og forbrukerønsker, da har vi en klar vinner, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk, i en pressemelding fra Det Norske Måltid.

Homlagarden var første vinner av Matmerk sin nye pris: «Årtes Matspire».

«Black Turkey», er en hel lårstek fra økologiske kalkuner. Premien bestod av ekstra markedsrådgivning verdt 100.000 kroner for å løfte vinnerproduktet ut

til flere matentusiaster.

 

Her får folket frå Köhler-paviljongen sin pris for friskpresset rabarbra. Foto: Matmerk.

Her får folket frå Köhler-paviljongen sin pris for friskpresset rabarbra. Foto: Matmerk.

 

Produkter fra Rogaland til Trøndelag

Videre ble åtte produkter kåret til landets beste under finalen i Det Norske Måltid i torsdag.

Her er vinnerne:

Vinner av Årets det grønne – naturelle: Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland.

Vinnerav Årets det grønne – bearbeidet: Friskpressed Rabarbra Naturell, Kohler–‐paviljongen, Rogaland.

Vinner av Årets kjøtt – naturelle: Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland.

Vinner av Årets kjøtt – bearbeidet: Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør‐Trøndelag.

Vinner av Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet: Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal.

Vinner av Årets godbit – åpen kategori: Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal.

Vinner av Årets sjømat – oppdrett naturelle: Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland.

Vinner av Årets sjømat – bearbeidet: Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland.

Bodil Nordjore fikk hedersprisen for 2014 for sin utvikling av norsk matkultur. Hun er en etusiast som mange har et forhold til, står det i pressemeldingen.

Stikkord denne saka: