Rogaland 4H

Her er Rogaland 4H i samlet flokk under landsleiren i 2014, i Nord Trøndelag.

Telt, sovepose og myggspray er pakka, det er tid for telttur til Finland.

 

Innsendt av Synnøve Jørgensen

 

– Dette blir den tredje store 4H-leiren for meg, forteller Mari Aksdal Hermansen (16).

Hun er fra Skjalg 4H i Sola. Mari gleder seg til å dra på leir med nye og gamle venner, samt bli kjent med enda flere.
– Godt sosialt miljø, tid til aktiviteter og imøtekommende folk som gjør det beste ute av det meste er viktige ingredienser for et vellykket leirliv for meg,sier Mari.

Hun ser frem til ei uke i Nurmes i Karelia med teltliv, volleyball, fjelltur, elvepadling og selvsagt matkø.

 

Første gang på nordisk leir

Bussturen blir ganske ekstrem, nesten to døgn ekstra sosialt samvær i både for- og etterkant av leiren.
– En går glipp av noe hvis en ikke er med på fellesreisen, det er akkurat som en egen leir hvor du får snakke med deltakerne fra resten av fylket og er dermed ekstra klar når en ankommer.

Mari er ei aktiv 4H jente som alltid har deltatt på kurs og leir, hatt flere verv i lokal klubb og er aktiv på kurs og leirer både på fylkes- og nasjonalt nivå.

– Det er første gang for meg på nordisk leir utenfor Norge, så det blir spennende med deltakere fra flere land, forteller Mari.

Familien Aksdal Hermansen har de siste to ukene vært vertsfamilie for en 4H-utvekslingsstudent fra Minnesota i USA. Courtney Reints (24) skal være i Rogaland i totalt tre måneder. Hun har vært hos en familie i Tysvær og etter leiren skal hun til Haugesund og Klepp for videre besøk. Courtney har blant annet vært på hyttetur, deltatt i gårdsarbeid, vært på kajakkstevne, besøkt jærstrendene og Kjeragbolten etter at hun kom til Rogaland.

 

Minner og lærdom for livet

– Totalt på leiren er det 1.050 påmeldte deltakere fra Norden, men også fra Balkan, Scotland og flere afrikanske land. Det blir et internasjonalt og spennende miljø, men Rogaland vil nok også i år vise godt igjen på leirområdet med sine 112 deltakere, smiler Katrine Sægrov, som er organisasjonsrådgiver i 4H Rogaland.

Hun er reiseleder og gleder seg til ei annerledes uke på jobb.

– Leirer som denne er et svært viktig møtested, særlig for de eldste ungdommene i 4H, forteller hun.

Leiren i Karelia området i Finland ser ut til å by på mange gode og minnerike opplevelser. På programmet finner vi blant annet volleyball, turer til nasjonalpark og workshops.

– Variasjonen er stor i workshopsene, tradisjonelle spill, kroppsmaling, afrodans, origami, fisking og førstehjelp. Ungdommene som deltar på sommerleirer får med seg minner og lærdom for livet, smiler Katrine.

Stikkord denne saka: