BN+

Har me ein plan?: Eit aktivt landbruk pregar heile Jæren, men driftige bønder hamnar ofte i konflikt med natur-, miljø- og kulturminneinteresser. Illustrasjonsfoto: Bjørn Georg Øie


– Mange bønder kjenner seg knebla av dei byråkratiske prosessane, seier Åsbjørn Høyland, leiar i Nærbø Bondelag.


Jane Brit Sande


Norges største husdyrkommune skal for første gong få ein landbruksplan. Planen skal gjelde for 2021-2033. Høyringsutkastet var klart i vår, men vart stansa i den politiske handsaminga. Ein vedtaksklar versjon lar vente på seg, men no presser politikarane på for å få fortgang i saka.

Kneblande

Høyringsutgåva av landbruksplanen er eit dokument på over 60 sider. Mange bønder meiner at dokumentet er for langt og for byråkratisk skrive, og at dette vil resultera i at bøndene ikkje set seg inn landbruksplanen og kva den betyr for dei. Knut Åge Gjersdal, er bonde og medlem i Utvalg for tekniske saker og næring (Sp).


– Planen ber preg av lange lister over kva som ikkje skal vere lov å gjere. Det er beint fram kneblande, slik planen er no. Alt som er gjort i arbeidet med landbruksplanen, må gjerast på ein annan måte, seier han.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.