BN+

God plan: Går du med drømmer om nytt fjøs? God planlegging er viktig for et optimalt resultat. Foto: Liv Kristin Sola, Bondevennen


Noen ganger er ønsket om å investere i ny driftsbygning så sterkt at du kanskje forhaster deg litt. Norsk Landbruksrådgiving gir råd undervegs i byggeprosessen.


Joacim Laurendz,
bygningsrådgiver, NLR Rogaland


Det begynner gjerne som en drøm under et fjøsstell der mye går galt, eller i traktoren i våronna når du ikke har nok timer i døgnet. Eller har du et ønske om å følge ungene på trening eller korps istedenfor å stelle i fjøset? Planleggingen av en investering som er så stor som en ny driftsbygning pågår ofte over lang tid. Grunnene og argumentene for å gjøre en slik investering er mange, og noen ganger er ønsket så sterkt at man kanskje forhaster seg litt. Norsk Landbruksrådgiving har som ønske å bistå deg som bonde, og framtidig byggherre, så du får et optimalt fjøs for din gård og produksjon.

Planløsning i storfefjøset

Planløsningene i moderne melkefjøs er ganske like hverandre, på samme måte som båsfjøset var da disse ble bygget. Dette gjelder spesielt i fjøs med flere enn 30 liggebåser til melkekyr. Planløsningen som er mest utbredt i melkefjøs er 3+1 rekker, og en velferdsavdeling i forbindelse med melkeroboten. I ammekufjøs er det litt mer varierende oppsett av liggebåsene, men den dominerende løsningen er 1+1 rekke.

Vil du lese denne og andre artiklar på nett?
LES BONDEVENNEN DIGITALT FRÅ 60,-


Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til post@bondevennen.no.

Share This