BN+Treng tilvenning: Det unge beitegraset som våryre drøvtyggarar blir sleppte på, inneheld mindre fiber og meir lettomsettelege næringsstoff enn surfôr. Det kan ta fleire veker for mikrobefloraen i vomma å venna seg til dette. Foto: Istock/ WTolenaars

Treng tilvenning: Det unge beitegraset som våryre drøvtyggarar blir sleppte på, inneheld mindre fiber og meir lettomsettelege næringsstoff enn surfôr. Det kan ta fleire veker for mikrobefloraen i vomma å venna seg til dette. Foto: Istock/ WTolenaars


Nå er det endeleg tid for at beitene skal fyllast med dyr igjen. Overgangen frå innefôring med surfôr til ungt beitegras er stor for vomma, så korleis gjer du overgangen god?


Målfrid Grødem Njærheim, NLR Sør


​I overgangen frå innefôring med surfôr til ungt beitegras er det viktig å vera klar over at det er vommikrobane i vomma ein fôrar. I vomma har ein bakteriar som er spesialistar på å bryta ned fiber, medan andre mikrobar er spesialistar på å bryta ned sukker, stivelse og protein.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,