BN+

Ringormrisiko: I beitesesongen er det større sjanse for at dyr fra forskjellige besetninger kommer i kontakt og smitter hverandre. Foto: Liv Kristin Sola


Plutselig er det beitesesong. Våryre storfe skal på grønt gras – og gjerne hilse på naboen sine dyr. Legg en plan for hvordan du kan unngå å få ringorm med deg inn fra beite til høsten.


RingiROG v/Siv Meling


Vi vet at den største risikoen for ringormsmitte mellom besetninger er direkte og indirekte kontakt mellom storfe. I beitesesongen er det større sjanse for at dyr fra forskjellige besetninger kommer i kontakt med hverandre. Nye dyr introduseres i besetningen ved innkjøp av nye avlsdyr, og ved bruk av fellesbeite. Det er relativt enkelt å kontrollere og redusere smitterisikoen når dyra er inne. I beiteperioden krever det god planlegging og fokus på detaljene for å holde smitterisikoen lav. Det er viktig å prioritere de tiltakene som utgjør den største smittefaren.

Utfordring med ringorm og smittevern

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: