BN+

Kvar sin gard: Kenneth og Kine er bønder på kvar sin gard. Kine leiger nabogarden, den røde løa til høgre på biletet. Kenneth har kjøpt garden dei bur på, til venstre i biletet. Halvar likar godt å vere med mor og far. Traktoren og gravemaskinen står høgt i kurs.

Bur saman – driv kvar for seg

– Du får ikkje gjort mykje på ein gard utan at du har sett deg mål, seier Kenneth Bjerkreim. – Det får bli eit mål at me ein dag kan gifte oss, seier Kine Lie. Dei to er sambuarar, men driv gard kvar for seg.


Jane Brit Sande


Kine Lie og Kenneth Bjerkreim er sambuarar og bønder med kvar sin gard på Apeland i Bjerkreim kommune. Kine har storfe, både mjølkeproduksjon og framfôring av oksar, og 500-600 slaktegris i året. Kenneth har sau og slaktegris. Dei driv kvar for seg, og må heile tida vere medvitne om at dei ikkje gjer noko som kan tyde på eit driftssamarbeid. Det ville bety tap av tilskot.


– Me kan sjølvsagt drøfte og diskutere problemstillingar på arbeidsplassane våre med kvarandre, men det stopper også her. Eg har min gard, og ho har sin, seier Kenneth.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: