BN+

Arbeidskar: Kjetil (13) har jobbet på Inn på tunet-gården i Arendal flere dager i uka i fem år. Ved siden av Kjetil og de andre brukerne, er egg den viktigste inntektskilden til Søstrene Kjevik.

Inn på tunet-samvirke vokserOmsetningen for Inn på tunet-gårder som har organisert seg i samvirker, vokser kraftig. Inn på tunet Sørlandet SA har doblet omsetningen på ett år, og vil starte opp i Rogaland.


Ole Dag Kvamme, frilansjournalist


– Før vi ble med i samvirket solgte vi nok tjenestene våre for billig. Det er vanskelig å sette priser når en blir så glad i brukerne, sier Caroline Kjevik på Østre Tveite gård i Arendal.


Ved siden av gården med kjøtt- og melkeproduksjon, driver hun og søsteren Terese Søstrene Kjevik DA. Selskapet omsatte i fjor for nærmere fire millioner kroner, og har økt kraftig etter å ha blitt med i samvirket Inn på tunet Sørlandet SA.
Sammen har Inn på tunet-samvirkemedlemmene på Agder faktisk doblet omsetningen det siste året, og rykker i år inn i Rogaland.
Samvirkeorganiseringen i Inn på tunet er etter hvert sterk over hele landet. Av 400 godkjente Inn på tunet-gårder er 160 nå med i samvirker. Til sammen omsatte disse i fjor for 20 millioner kroner, noe som utgjør over en dobling på to år. I tillegg står 100 gårder på venteliste for å godkjennes som Inn på tunet-bruk.

Daniel retter opp andres feil

Det er mandag morgen. Årets vinter er mild, og jordene ligger bare, med et tynt islag på pyttene. Vinterferien er over. I allrommet på Østre Tveite gård i Austre Moland putrer kaffen gjennom trakteren, og brukere og ansatte diskuterer dagens gjøremål.
Daniel (23) har et spesialdesignet skilt på dressen der det står «Agronom Daniel ». Flere andre merker viser at han er på et ganske høyt nivå når det gjelder stell av dyr.


– Jeg kommer her fire dager i uka, men har fri onsdager. Jeg har alltid vært glad i dyr, og skal være her så lenge jeg vil. De vil ikke miste meg. Jeg jobber godt, og retter opp alle feilene de andre gjør, sier han.


Thea (31) trenger arbeidstrening og mestringsstiltak og er her tre dager i uka.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: