BN+

Mer tomat med LED-lys: – Jeg vil på ett år hente inn nesten dobbelt så mange tomater, sier Jon Olav Runestad, som ser det vokser godt fra uke til uke med de nye lysene i drivhuset.

LED for lengre sesong

Med LED-lys kan tomatprodusentene doble avlingene, forlenge sesongen med tolv uker og attpåtil kutte i CO2-avtrykket. Jon Olav Runestad på Fogn la om med hell - men nå hindrer strømmangel andre fra å gjenta suksessen.


Solfrid Sande, frilansjournalist


– Jeg nesten dobler den årlige produksjonen med LED-lysene. Meningen er at jeg skal starte sesongen én måned før og slutte av én måned senere, sier Jon Olav Runestad.


Han er alt i dialog med dagligvarekjedene for at de skal utvide sesongen for norske tomater, som normalt er fra april ut november.
Gartneren på Fogn har satset på LEDlys og er med i et Nibio-prosjekt som måler hvor mye mer som gror med LED i forhold til hos naboen uten denne belysningen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,