BN+

Utnyttar alt: Deler av utmarka i Herredsvela sør i Hå minner om Garborg sitt Gamle Jæren. Her driv Kurt Herredsvela moderne gardsdrift, kor han utnyttar både utmarka og kulturbeita.


Hå-bonden Kurt Herredsvela sin eigedom er på 3000 mål. Det meste av arealet er utmarksbeite. Nå er 25 ammekyr med på laget for å få full utnytting av dei grøne ressursane.


Sjur Håland


Haustregnet hamrar mot taket på det nye fjøset på 19 gonger 27 meter, pluss serviceareal, som vart teke i bruk i desember i fjor. Sandwichelementa på taket dempar lyden. Det er heilt stilt inne i fjøset. Den naturlege ventilasjonen, med kip i taket og vindbremseduk langs øvre delen av stålplatene på dei høge langsidene, syter for mykje frisk luft. Kombinasjonen frøhøy og naturleg ventilasjon gir fast møkk, reine dyr og nærast null fjøslukt.


– Ja, eg er svært nøgd med korleis fjøset fungerer. Utan trekk, enkelt, lettstelt og triveleg for både meg og dyra, seier bonden.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.