BN+

Utvider: Maiken og Andreas har berre tre år som bønder bak seg. Dei og ungane trivst med sitt travle liv, og travlare skal det bli. Ammeku-produksjonen skal utvidast.

Utvider fjøset etter berre tre år

Same året som Maiken og Andreas Aarsvold tok over garden, bygde dei ammekufjøs og starta opp med limousin. No er dei i gang med å nærast dobla produksjonen med ei utviding av fjøset.


Jane Brit Sande


Maiken og Andreas Aarsvold hadde funne roen på eit småbruk i nabokommunen, planane var klare, opprustinga var i gang. Men så ringte faren til Andreas, i mai 2017, med gode nyhende; dei kunne få ta over garden om dei ville.


– Maiken var ikkje heilt med på notane med det same, men eg fekk overtalt henne. Fire månadar etter, kom dei første limousin-dyra til gards. Me starta med 12 kyr og åtte kviger, alle bedekte med semin, seier Andreas.


Ved årsskiftet vart dei gardeigarar, og allereie i februar starta arbeidet med å bygga storfefjøs på garden. Same året kom det fleire dyr, ei ku og nitten kviger.


– No har me ein stad mellom 55 og 60 kalvingar, seier Andreas. I tillegg har dei eggproduksjon i full konsesjon, ein produksjon dei tok over frå far til Andreas.

Doblar produksjonen

Maiken og Andreas har ikkje tenkt å gi seg med om lag 60 mordyr. Gravearbeidet er godt i gang. No skal ammeku-fjøset utvidast til nesten det dobbelte, med plass til 110 mordyr.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: