Eksperten: Veterinær og ammekuprodusent Kjartan Søyland gir deg gode råd om hvordan du lykkes bedre med ammekyr. Foto: Privat

Ammeku er en krevende produksjon. Denne uka gjør podcasten deg litt klokere på den.

Ingvild Steinnes Luteberget

I ammekuproduksjonen er det kalven du tjener penger på. Hvis du tjener penger. Derfor er det avgjørende å få frem en levende, frisk kalv som vokser godt, på billigst mulig fôr, om du skal få lønnsomhet i produksjonen. Det er mange suksessfaktorer som må være på plass hvis man skal tjene penger på ammeku.
I ukens episode av Bondevennens podcast deler økonomilærer ved Vinterlandbruksskulen i Ryfylke, Henrik Nerheim, sine tanker om hva som gir en lønnsom ammekuproduksjon.

Mye å bryne seg på

Det skal ikke mange feilskjær til før det går kraftig ut over økonomien. Dødfødsler, kalvingsvansker, sviktende tilvekst på kalvene, eller manglende drektighet kan fort velte lasset. I podcasten skal vi også snakke om hvordan du forebygger disse problemene. Veterinær og ammekuprodusent Kjartan Søyland har sett ammekuproduksjonen fra flere sider, både som dyrlege og bonde. Han snakker om hvilke utfordringer vi står ovenfor i praksis.

Du finn Bondevennens podcast der du lyttar til podcast eller på bondevennen.no/pod

Henrik Nerheim

Stikkord denne saka: