BN+

Gass eller brems?: Støtta frå styresmaktene, gjennom Enova, er avgjerande for å få i gang gode biogassanlegg her til lands. Mykje tyder på at det er eit trongt nålauge å kome gjennom. Illustrasjonsfoto frå Renovo sitt anlegg på Stord. Foto: Sjur Håland


– Når det gjeld biogass, må me erkjenne som nasjon at me ikkje har lukkast, seier Esben Tonning Otterlei i Lyse. Han og andre biogass-aktørar legg skulda på styresmaktene og Enova.


Liv Kristin Sola


– Når det gjeld biogass, må me erkjenne som nasjon at me ikkje har lukkast. Me ligg langt bak mange andre europeiske land som har produsert biogass i ei årrekke. Då er det ikkje sikkert det er på sjølve anlegget me skal vera så innovative og framoverlente.


Hjartesukket, med brodd mot Enovas innovasjonskrav, kom frå Esben Tonning Otterlei i energiselskapet Lyse då Rogaland biogassnettverk i førre veke inviterte til digital statusoppdatering for satsinga på biogass i fylket. At den nye gjødselvareforskrifta er rett rundt hjørnet, aukar presset på husdyrnæringa for å handtere ei eventuell innskjerping av krav til spreieareal.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: