Live Svalastog Skinnes blogger og bonde. (Foto: Privat.)

Live Svalastog Skinnes, blogger og bonde, er årets Askeladd. (Foto: Privat.)

Produktet er ikke håndfast, hun er utradisjonell og alt hun tar i blir til gull. Slik ble Live Svalastog Skinnes (29) skildret som en ekte Askeladd under prisutdelingen på Bondetinget.

 

Jofrid Åsland

 

– Årets prisvinner er en Askeladd i ordets rette forstand. Live setter i gang prosjekter og skaper positive ringvirkninger langt utover egen gård og bygd, sa juryleder og leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes, ifølge bondelget.no .

– Jeg tror vi har truffet en nerve i det norske samfunn, har Skinnes fortalt Bondevennen, om bloggen gardsfruene.no.

Skinnes, som er fra Krødsherad i Buskerud, er initiativtaker og en av skribentene til bloggen gardsfruene.no , og hun er også gründeren og driveren av nettverket Bryllupsbygda. Hun blogger om livet på landet som bonde.

– Herregud såååå stas!!! Jeg fikk telefonen i forige uke, og datt omtrent ut av stolen! Jeg vant? Jeg viste knapt at jeg var nominert, og overhode ikke at jeg var aktuell som toppkandiat! Jeg ble utrolig glad, og egentlig litt rørt, skriver Skinnes på bloggen sin.

 

En moderne vinner

– Lives produkt er ikke like håndfast som hos tidligere Askeladdvinnere. Hun er en utradisjonell gründer og moderne askeladd. Med store vyer og gjennomføringskraft skaper hun positivitet på bygda, sa Bartnes.

Skinnes ville vise fram det gode ved landbruket gjennom bloggen gardsfruene, og har fått massiv respons.

Hun forteller om tilbakemeldinger fra fruer fra Bærum som har endret synet sitt på landbruket, og uttrykker støtte til henne og næringen hun representerer.

– Målet mitt med å starte bloggen var å skape et annet syn på bonden, og gjøre livet på landet litt rosa. Bønder kan ofte bli fremstilt i media som sure og sutrete. Slik er ikke virkeligheten, sa Skinnes, da Bondevennen.no skrev om henne og bloggen.

– I et tidsriktig format og med en ungdommelig friskhet, bedriver Live Skinnes framsnakking av livet på bygda. Hun sprer kunnskap med en høy grad av troverdighet, og lykkes samtidig med å sette hjembygda på kartet. I Landkreditt er vi opptatt av rekruttering til bygdene. Med sitt engasjement, tror vi at Live kan bidra direkte til at flere satser på et liv på bygda, sa Knut A. Nordmo, styreleder i Landkreditt, under utdelingen av Askeladdprisen.

Les også: Blogger om landbruk for byfolk.

Fakta om Askeladdprisen

  • Askeladdprisen deles ut til ungdom under 35 år, som er i ferd med, eller som har etablert næringsvirksomhet på bygdene.
  • Norges Bondelag og Landkreditt deler ut prisen på 30 000 kroner på årsmøtet i Norges Bondelag.
  • Prisen som i år deles ut for tjuende gang har blitt en veletablert pris for gründerungdom på bygda.
  • Mange tidligere prisvinnere har hatt suksess med sine konsepter, og til og med slått gjennom internasjonalt.

Kilde: Bondelaget.no

 

Stikkord denne saka: ,