BN+

Sjå heilskapen: Knut Åge Gjersdal, leiar i Søre Hå Bondelag, oppmodar Mattilsynet til ikkje å henga seg opp i småting og til å bli betre på å sjå heilskapen i bøndene si drift.


Redsle for represaliar gjer at bønder ikkje klagar på dårleg oppførsel frå Mattilsynet under tilsyn. - Det har dei ingen grunn til, seier Mattilsynet.


Bothild Å. Nordsletten


– Forholdet mellom Mattilsynet og bøndene er tynnslitt, seier Knut Åge Gjersdal, leiar i Søre Hå Bondelag på Jæren.


Fleire av bøndene i området har fått besøk frå Mattilsynet den siste tida, både som ledd i den pågåande tilsynskampanjen på slaktegris og i form av vanlege tilsyn i andre produksjonar.


– Hjå nokre har tilsyna gått greitt. Andre gonger føler bøndene seg trakka på, dårleg behandla. Dei tykkjer Mattilsynet heng seg opp i småting, leiter etter feil til dei finn noko og legg seg oppi irrelevante forhold. Eg var på eit kusignalkurs med Joep Driesen for ei stund sida. Han sa at ein kvar dårleg teknisk løysing kan kompenserast med ein god røktar. Hadde Mattilsynet hatt dette som utgangspunkt hadde det vore bra, seier Gjersdal.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,