• Anders Schanke Rettedal og Inger Lise Aarrestad Rettedal fra Klostergården tar imot utmerkelsen fra Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.

Klosterlam imponerte en erfaren fagjury, og Klostergården kan knytte Spesialitetsmerket Unik Smak til lammekjøttet de produserer.

Liv Kristin Sola, Bondevennen / Bilder innsendt av Klostergården

 

– Norge har lam i verdensklasse, og Klosterlam er lammekjøtt i toppsjiktet av den verdensklassen, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk, da hun var på Klostergården for å overrekke et diplom som bevis på kvalitetsutmerkinga.

Gode ord å ta med seg i den videre utviklinga av garden og produktene på Klostergarden.

”Å få spesialitetsmerket er veldig gjevt. Det er en anerkjennelse for det iherdige arbeidet våre produsenter legger ned hver dag for å levere råvarer av god kvalitet. Spesialitetsmerket vil forhåpentligvis øke kjennskapen til Klosterlam og føre til at flere får øynene opp for våre produkter.”, skrive Inger Lise og Anders Schanke Rettedal på Klostergården, i en kommentar til Bondevennen.

Spesialitet garanterer en unik smaksopplevelse

En uavhengig fagjury møtes fire gange i året og tester ulike mat- og drikkevarer. Hvert produkt blir nøye vurdert på smak, lukt, utseende, råvare, oppskrift og pakningskommunikasjon, før det får tildelt utmerkelsen. Klosterlam er produkt nr. 292 som får spesialitetsmerket. Ifølge www.matmerk.no, mente fag­juryen at Klosterlam er lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. De viser til at området nord for Stavanger i Rogaland, er kjent for å levere lam av god kvalitet. Sauer og lam beiter på frodig beite fra tidlig vår.

«Lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse. Det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt», skriver fagjuryen i sin begrunnelse.

”Det er spesielt kjekt at juryen i sin begrunnelse har skrevet at kjøttet utmerker seg og er meget smakfullt. De sier også at kjøttet vårt har en særegen opprinnelse, kvalitet og er en unik smaksopplevelse. Utmerkelsen er et resultat av langsiktig og målrettet arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og formidle mat med historie”, sier de stolte bøndene på Klostergården.

 

klosterlam_0850

Andre produkt på Sør og Vestlandet, som har fått Spesialitet utmerking i 2016:

To typer røykelaks fra Mikals Laks, på Skiftun i Hjelmeland, Rogaland.

Pinnasteik fra Nyyyt, Røysland Gaard, i Vikeså i Bjerkreim, Rogaland. Nyyyt er et samarbeid mellom tre familier Ueland.

Heidrun Vikingmjød fra Ægir Bryggeri som holder til i Flåm, i Sogn og Fjordane.

Tradisjonell røykelaks, Porsmarinert einerrøykt laks og Gravlaks med dill og hvit pepper fra Svanøy Røykeri på Svanøy sørøst for Florø, i Sogn og Fjordane.

 

 

Stikkord denne saka: ,