BN+

Kunsten å balansere: Korleis skal eggnæringa handtere overproduksjonen? Ole Nikolai Skulberg meiner tiltaka som er sette i verk fungerer. Marianne Auestad Erga meiner det er ei fallitterklæring: - Me har verdas beste egg og kan ikkje akseptere at produksjonen vert strupa her heime så lenge folk svelt på vårt eige kontinent, seier ho. Foto Istock.


Marianne Auestad Erga vil eksportere egg som ei løysing på overproduksjon. Ho vil ikkje akseptere at det ikkje lar seg gjere. – Reglar må kunne endrast til det betre, seier eggprodusenten frå Klepp på Jæren.


Liv Kristin Sola


Eggprodusent Marianne Auestad Erga er oppgitt.


– Me har verdas beste egg, men medan folk svelt i verda blandar me egg i grisefôret. Eg trudde eg høyrte feil. Det er rett og slett ei skam, seier Erga.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: