• Frå tidlegare styrevervkurs i 4H Rogaland.

 

170 ungdommer i alderen 10 – 20 år er denne helga samla på Vats skole og Vindafjordhallen for å lære om organisasjonsarbeid. – Dette er tangering av fjorårets deltakerrekord for denne typen kurs, både i Rogaland og i landet ellers, forteller en fornøyd arrangør, Karin Frøland.

 

6.-8. februar tar Freidig 4H og 4H Rogaland imot over 180 4H-ere fra hele fylket.
-Deltakerne på kurset har meldt seg på ulike kurs etter hva som er nyttig for dem å lære. For eksempel kasserer, leder eller sekretær, forteller Katrine Sægrov, organisasjonsrådgiver i 4H Rogaland. Målet er at styremedlemmene i de forskjellige klubbene skal vite hva som er deres oppgaver, og hvordan de kan løse dem.
-I 4H er det medlemmene som skal styre, og ikke voksne som skal bestemme eller ta avgjørelsene på vegne av dem. Denne kurshelga er viktig for at alle skal være klar over hvordan en 4H-klubb skal styres og drives, forteller Katrine.
Dette er også helga for 4H Rogaland sitt årsmøte. 70 delegater skal delta i debattene og stemme på vegne av sin klubb!
Arrangørkomiteen i Freidig 4H har planlagt helga i nesten et år, og Karin røper at det nok er lørdagskvelden de gleder seg aller mest til. Etter en lang dag med kurs, blir det fest med utkledning og fin middag.
-Vi skal ha festmiddag med litt nervøse servitører, som er de eldste medlemmene fra Freidig 4H, men i 4H er mottoet «å lera med å gjera» så dette blir bra, avslutter Karin.

Stikkord denne saka: