BN+

God tone: Gunnar Bjørndal, bonde og leiar i Tyr Sørlandet, og Landbruks- og matminister Sandra Borch hadde ein god tone under gardsbesøket hjå Bjørndal i førre veke.


Ammeku-bonde Gunnar Bjørdal nytta høvet då Landbruks- og matminister Sandra Borch var på sitt siste gardsbesøk før jordbruksforhandlingane.


Jane Brit Sande


Agder, Dåsvannsdalen i Evje og Hornnes: Eit knippe bønder og tillitsvalde står og trippar i gardstunet til Gunnar Bjørndal, ammeku-produsent og leiar i Tyr Sørlandet. Dei ventar på Landbruks- og matminister Sandra Borch, som er på veg til gards. Bjørndal har hatt ein travel påske.


– Då det vart kjent at ministeren skulle koma hit, begynte telefonen å ringa. Heile påsken har eg snakka i telefonen med andre bønder som vil passa på at eg tar med deira bodskap, seier han, og trekk pusten.


Han har nettopp hatt nok ein bonde på tråden.


– Det er bønder frå alle produksjonar som tar kontakt. Mange er svært pressa på grunn av økonomien, og særleg dei grovfôrbaserte produksjonane er råka. Nokre har også slutta å betala avdrag. Slikt går ikkje i lengda, seier Bjørndal. Han kjenner på alvoret sjølv, også.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: