BN+

Snart i mål? Et endelig punktum i erstatningssaken for pelsdyrbøndene, er fortsatt ikke satt. Nå venter næringa i spenning på de første svarene fra staten.


Hele næringen følger med i det fristen for statens svar på krav om erstatning nærmer seg.


Jane Brit Sande


Stortinget vedtok i juni 2021 endringer i reglene om økonomisk kompensasjon etter lov om forbud mot hold av pelsdyr. Samtidig fattet Stortinget to anmodningsvedtak til regjeringen om praktisering av erstatningsordningen. De avklaringene som var nødvendige for å kunne sette i gang det endelige erstatningsoppgjøret til pelsdyroppdretterne, ble gjennomført i slutten av mars i år, og lovendringene ble satt i kraft ved kongelig resolusjon. Dette gjorde det mulig for pelsdyrbøndene å søke om erstatning etter regelverket som ble vedtatt i juni 2021.


Enkelte bønder var kjappe med å sende inn søknad om erstatning, og venter svar innen utgangen av september måned, sier Bertran Trane Skadsem, leder i Norges Pelsdyralslag (NPA), til Bondevennen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: