BN+

Må ha varme: Energiforbruket er høgt i kyllinghusa. Straumprisane gjer situasjonen krevjande for mange produsentar. Illustrasjonsfoto: Istock


– Ordninga er målretta, sa bondelagsleiar Bjørn Gimming etter at straumavtalen med regjeringa var i boks. – Dette er heilt uhaldbart, seier bonde Mikal Hetland.


Jane Brit Sande


Tidleg i førre veke kom endeleg straumavtalen for landbruket på plass. Landbruket får kompensert 80 prosent av kostnadane til straumforbruk i januarmars, avgrensa til 20 000 kilowattimar per månad. Veksthusnæringa får ikkje ei øvre grense. Kostnadane for forbruket i desember blir kompensert med 55 prosent, med same avgrensing. Bondelaget var nøgd.


– Ordninga er målretta, sidan den kompenserer forbruket hjå bonden som må nytta mykje straum i matproduksjonen, sa bondelagsleiar Bjørn Gimming til bondelaget.no.


Men ikkje alle er like nøgd med avtalen.


– Dette er heilt uhaldbart. Det går ikkje i hop, seier Mikal Hetland, bonde på Fister i Hjelmeland kommune, til Bondevennen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: