• To langbord dekka med kvite duker. Sofa laga av spønesekker. Det er bare å bruke fantasien når det inviteres til fag og grilling i maskinhuset.

 

Når Jærens unge cowboyer inviterer til fagkveld med grilling i maskinhuset til Jan Ove Hole, på Voll, i Rogaland, da strømmer kuinteressert unge og ungdom til fra hele regionen.

Foto: Jan Ove Hole    –   Tekst: Liv Kristin Sola

Grillkveldene er populære arrangement og Jan Ove Hole hadde rigga til med spønebenker og langbord dekka med  kvite duker.

Dyrlege Kay Arne Aarset, var invitert for å snakke om kalv; om fôring, om helse og hvordan en bør følge opp kalven får å få en frisk kalv som bruker energien på å vokse. Kay Arne har mange års erfaring fra dyrlegepraksis i Danmark.

– Jeg har hørt om kalvedekken tidligere, men at bruk av dekken til kalv tilsvarer 2 liter melk per dag, det var en tankevekker, sier Jan Ove, om et av kveldens tema.

– Det var også interessant å høre Kay Arne fortelle om opplegget med fast dyrelegebesøk i fjøset, for å ta rutinearbeid og for å forebygge sjukdom, fortsetter mjølkebonden.

Jæren Young Cowboys er en stor gjeng unge mennesker i alderen 15-35 år. Fellesinteressen er mjølkeproduksjon; ku og kalv og alt som hører til innenfor denne kategorien.

Denne fredagskvelden hadde de unge jærbøndene besøk av rundt 25 unge bønder fra Trøndelag. Trønderne var på tur i området, og var tidligere på dagen på gårdbesøk hos Hanne og Arild Helland på Varhaug.

 

 

 

 

Stikkord denne saka: ,