BN+

Handverk: Mari Fossan Medalen får instruks av Astrid Brommeland. Ho rører rundt i gryta med hendene. – Litt ujamn temperatur i gryta, kommenterer kursdeltakaren.


– Mange vil ha spesielle ostar, og no er det på tide å få opp fatosten. Astrid Brommeland trur på ein ny giv for den tradisjonsrike fatosten.


Jane Brit Sande


Samla rundt Astrid Brommeland, rådgivar hjå Statsforvaltaren i Rogaland, står seks ivrige mjølkeentusiastar. Dei er på eit fire dagar langt innføringskurs i ysting og foredling av rå mjølk hjå Lise Brunborg på Stavanger Ysteri. Nokre av kursdeltakarane vurderer å etablera eiga verksemd heime på garden, men held korta tett til brystet.


– Eg er jo framleis berre i tenkeboksen, seier ei av dei.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

LES BONDEVENNEN DIGITALT

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

Ikkje ennå abonnent? Prøv Bondevennen ei veke gratis her!

Er du abonnent på papir og ønsker digital tilgang?
Send oss en epost på post@bondevennen.no

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: