BN+

Handverk: Mari Fossan Medalen får instruks av Astrid Brommeland. Ho rører rundt i gryta med hendene. – Litt ujamn temperatur i gryta, kommenterer kursdeltakaren.


– Mange vil ha spesielle ostar, og no er det på tide å få opp fatosten. Astrid Brommeland trur på ein ny giv for den tradisjonsrike fatosten.


Jane Brit Sande


Samla rundt Astrid Brommeland, rådgivar hjå Statsforvaltaren i Rogaland, står seks ivrige mjølkeentusiastar. Dei er på eit fire dagar langt innføringskurs i ysting og foredling av rå mjølk hjå Lise Brunborg på Stavanger Ysteri. Nokre av kursdeltakarane vurderer å etablera eiga verksemd heime på garden, men held korta tett til brystet.


– Eg er jo framleis berre i tenkeboksen, seier ei av dei.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: