BN+Balansert kost: Å produsere godt grovfôr er en kunst. Varierende vær, temperatur og hvilket stadium kua til enhver tid befinner seg i gjør dessuten at du hele tiden må raffinere og tilpasse kunstferdighetene dine. Foto: Istock / AndrewLinscott

Balansert kost: Å produsere godt grovfôr er en kunst. Varierende vær, temperatur og hvilket stadium kua til enhver tid befinner seg i gjør dessuten at du hele tiden må raffinere og tilpasse kunstferdighetene dine. Foto: Istock / AndrewLinscott


NORSK LANDBRUKSRÅDGIVING:

Godt grovfôr til melkeku gir god betaling



Melkekua er kanskje den drøvtyggeren som gir best økonomisk utbytte av godt grovfôr. Hva som er bra grovfôr for den enkelte produsent, handler derimot om flere faktorer der gårdens ressursgrunnlag og driftsmåte påvirker bestillinga fra fjøset.


Olav Havn og Sondre Laureid Hovda, NLR

Ser vi isolert sett på fôrets kjemiske innhold og egenskaper, ønsker vi et høyt fordøyelig fôr (75 – 80 prosent OMD) med en høy energikonsentrasjon (>0,90 FEm/kg TS), og høy, men balansert, konsentrasjon av råprotein i størrelsesorden 160-200 g/kg TS.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,