BN+

Gjør hverandre bedre: Veterinærens viktigste rolle i dyrevelferdsprogrammene er å være faglig sparringspartner for produsenten. I alle dyrevelferdsprogrammene er det et krav om jevnlig etterutdanning for å være besetningsveterinær. Foto: Istock


Dyrevelferd har historisk vært et konkurransefortrinn for norsk husdyrproduksjon. Skal dette fortrinnet bestå, kreves nye tiltak.


Ola Nafstad, ass. direktør, Animalia,
og John-Erik Skjellnes Johansen, melkebonde på Løkta i Nordland og styremedlem i Norges Bondelag med ansvar for dyrevelferd


Dyrevelferdsprogrammer i alle produksjoner er en satsing fra en samlet husdyrnæring anført av Norges Bondelag. Beslutningen om å etablere dyrevelferdsprogrammer i alle produksjoner skal primært sikre og forbedre dyrs velferd. Men det er også en strategi for å møte endringene og utfordringene ved at samfunnet har et mye sterkere engasjement for produksjonsdyras velferd enn tidligere.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: