BN+

Kan sak(s)ene sine: Ove Strømsjordet i Nortura Klyppeteam er en av de som tar i et ekstra tak nå som den utenlandske arbeidshjelpen ikke kan komme. Foto: Nortura


Dyktige norske saueklippere er gull verdt når innreiseforbudet gir manko på utenlandsk arbeidshjelp.


Eirik Kolbjørnshus,
leder for Nortura Klyppeteam og rådgiver småfe i Nortura


Klippesesongen er i gang og i Norge er det vedtatt innreiseforbud til 1. mars. Om dette vedvarer vil en del saueprodusenter få utfordringer med å skaffe sesonghjelp, i første omgang saueklippere. Mange sauebønder er alt godt i gang eller sågar ferdige med vårens klipping. På grunn av innreiseforbudet vil vi i Nortura likevel anbefale dem som ikke har startet, å lage en plan for klipping så fort som mulig. Det er mange dyktige norske klippere rundt om i landet. Mange av dem er interessert i å reise rundt og avhjelpe situasjonen. For at vi skal utnytte den klippekapasiteten som er tilgjengelig, er det viktig at vi får en lengst mulig klippesesong for klipperne.
Derfor er det fint om de som har klimatiske forhold til det, og de med isolerte sauefjøs, starter klipping så fort som mulig. Synes du det er i kaldeste laget, men likevel ønsker å klippe sauen, så vil disse tiltakene hjelpe:

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: