BN+Bonde og rundballepresse

Blank presse: Øyvind Sveinulvson Ueland har vore med og testa ut eit nytt glukosebasert ensileringsmiddel frå Finland. Middelet har, i følgje Ueland, ført til at pressa framstår som blankare enn då ho vart kjøpt ny i 2017.


Det er alltid ei utfordring å finna fram til rett slåttetid. Eit klart mål må vera å berga inn eit grovfôr som gir stor avling, høveleg energikonsentrasjon og best mogleg gjæringskvalitet.


Ragnvald Gramstad, tidlegare NLR-rådgjevar


I mjølk- og kjøttproduksjonen bør ein stille høge kvalitetskrav med ein fôreiningskonsentrasjon på om lag 0,90. Det er viktig å spela på lag med kva NLReiningane gir av fagleg tilråding i ditt distrikt.

Rett haustetidspunkt

Ofte kan det vera lurt å starta slåtten éin til to dagar tidlegare enn tilrådd. Spesielt om vêret er bra, og om høg energikonsentrasjon på om lag 0,90 skal prioriterast. Hugs god stubbhøgde på åtte til ti centimeter, og kortast mogleg opphaldstid/tørketid på bakken for å oppnå ein tørrstoffprosent på 28-32.
Rask turking vil redusera andingstap og anna tap i prosessen. Det er viktigare enn nokon gong å bruka rett ensileringsmiddel og rett mengde per tonn gras.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,