BN+

Fram til nå har matrikkelkartet vært full av feil. En lovendring gjør at du kan få kommunen til å rette opp eiendomsgrensene dine.


Paul Aakre og Helge Vatland, advokatfirmaet Ryger


Med hjemmel i matrikkelloven samles alle dine eiendomsopplysninger i et register kalt matrikkelen. Det er kommunen som fører matrikkelen og holder den oppdatert. I matrikkelen finner du eiendommens gateadresse, husnummer, antall bygninger og type, og, meget viktig – eiendommens grenser. Grensene fremgår av matrikkelkartet. Det er eiendommens grenser slik de fremkommer i matrikkelkartet som omtales i denne artikkelen.
Dersom du ønsker å sjekke eiendommens grenser, kan du slå opp på ulike nettsider. En slik nettside er Gårdskart (www.gardskart.nibio.no). Grensene i kartet er hentet fra matrikkel-kartet, og således basert på kommunens nedtegnelser. Et viktig spørsmål er om du kan stole på grensene slik de er inntegnet i kartet.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.