BN+

Heier på Tine: - Jeg tror det finnes en stor mulighet for å selge Jarlsbergost over hele verden. For å lykkes er det nødvendig å tenke stort, langsiktig og ambisiøst, sier Tom Dunne (t.h), her sammen med de norske bøndene Olaug og Svein Knut Lie, samt noen av de 400 NRF-kyrne sine.


– Nå må man glemme politikken og utnytte forretningsmulighetene, sier melkebonden Tom Dunne. Han mener norske melkebønder tenker for smått.


Ole G. Hertzenberg, frilansjournalist


Først skapte manglende utslippstillatelse problemer for Tines storsatsing i Irland. Så fikk de problemer med muggsopp. Deretter innførte USAs president Trump straffetoll på irske produkter. Og nå svikter lønnsomheten som følge av ekstrem høy råvarepris.
Det var jo selve kronargumentet for å erstatte produksjon av Jarlsberg i Norge med et nytt produksjonsanlegg ved Cork i Irland; at rimeligere irsk melk skulle sørge for bedret lønnsomhet etter at Stortinget, i tråd med WTO, nedla forbud mot eksportsubsidier. Nå spør mange Tine-eiere seg: Hva skjer - er investeringen på 900 millioner kroner tapt?

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: