BN+

Familien Haarr: F.v. Alf Rune, Alf Magne, Silje og Simon. Fjøset har dei bygd på andre sida av vegen, nærare beitene, men i kort avstand frå huset og fôrsentralen, som dei har på den gamle låven.


Silje og Alf Magne Haarr vil ikkje bli større enn at dei har grep om drifta og kontroll på økonomien – og tid til kvarandre.


Liv Kristin Sola


Det bles godt, noko som ikkje er uvanleg her sør på Jæren. Godt over 20 grader gjer det likevel leveleg å sitte ute – i ly av ein gamal frukthage. Dei vårgrøne kjelvene speglar seg i sola og lokkar kyrne ut or fjøset. Kyrne vandrar på grusvegen mellom fjøset og beitene. Dei føretrekk beitet heilt ved sjøen, lengst vekk frå fjøset. Avstanden verkar ikkje til å bety noko.


– Det er eit høgdepunkt når me kan sleppe dyra ut om våren. Åtvaringane me fekk om redusert yting og mange «raude kyr», er ikkje eit problem så langt, seier Silje.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: